Din seria rețetelor gustoase, rapide și ușoare, la propriu și la figurat, vreau să v-o prezint pe aceasta - ruladă de pui, cu garnitură de morcov și iaurt - rețetă primită de la Nicoleta.
Ingrediente:
pentru ruladă
- un piept de pui
- 300g brânză- telemea de capră
- verdeață
pentru garnitură
- 4 morcovi
- 2 linguri ulei
- iaurt
- usturoi
- zeamă de lămâie
- sare
Rulada
Pieptul de pui dezosat se taie în două, și se bate bine cu ciocanul de carne. Telemeaua de capră (puteți folosi altă brânză care vă place, dar să fie untoasă) se frământă cu verdeața tocată mărunt. Se pune un strat de brânză pe pieptul de pui, se rulează, și se prinde în scobitori. Se așează în folie de aluminiu, se împachetează și se dă la cuptor cam jumătate de oră. Cred ca se poate pune la cuptor și fără folie.
Garnitura
morcovii se curăță, și se dau pe răzătoarea mare, sau se taie fâșii. Se pun într-o tigaie, cu două linguri de ulei, și se fierb innăbușit (cu capac), la foc mic, până se înmoaie. Se amestecă din când în când, să nu se ardă. Când sunt gata, se răstoarnă într-un castron și se lasă la răcit. Se adaugă usturoi, iaurt, zeama de lămâie și sare după gust.
Rulada se poate tăia felii, eu n-am mai avut răbdare :)). Se servește cu garnitura de morcovi alături. Poftă bună!
Vă doresc o seară frumoasă ,
Irina