In ultima vreme am gatit extrem de frugal, fiindca n-am nici timp si nici dispozitie sa stau prea mult in bucatarie.
Pentru azi, fiind zi de post, m-am gandit sa fac vinete la cuptor. A trebuit sa trag intai o fuga pana la piata, unde am avut surpriza sa nu gasesc decat niste vinete amarate, iar rosii - deloc. In schimb ne-a priit plimbarea prin aerul racoros de toamna, mai ales Otiliei care a dormit bustean.
Revenind la vinete, reteta este foarte simpla. Am folosit :
- doua vinete curatate de coaja si taiate felii
- rosii decojite - o cutie
- ulei de masline 5-6 linguri
- sare
- cativa catei de usturoi
- marar tocat
Intr-un vas din sticla termorezistenta se pun feliile de vinete, alternand cu felii de rosii. Ultimul strat trebuie sa fie de rosii. Se presara cu sare, se toarna deasupra uleiul si sucul de rosii, se pune usturoiul taiat felii, si se presara cu marar.
Se lasa la cuptor, la foc potrivit, pana se inmoaie vinetele.
Se pot servi ca atare, sau ca si garnitura la snitele, chiftelute, etc..
Si fiindca mai e inca sezon de struguri, am cumparat cativa ciorchini pentru desert.
Va doresc o seara placuta si linistita!
Irina