joi, februarie 03, 2011

Hummus cu carne

Bucătăria libaneză este printre favoritele noastre, așa că azi am pregătit hummus cu carne, și cu salata de roșii cu pătrunjel.


Pentru pregătirea acestui fel de mâncare avem nevoie de :
  • hummus - găsiți rețeta AICI
  • carne de vită, tocată
  • roșii, pătrunjel
  • sare, piper
  • lămâie
  • ulei de măsline


Se pregătește hummusul după rețeta dată. 
Intr-o tigaie se pune carnea de vită tocată, fără ulei, și se rumenește la foc mic ( nu e nevoie de ulei, carnea va lăsa grăsimea ei). Se adaugă sare, piper, și condimente arăbești, dacă aveți.

Pe o farfurie se așează hummusul sub formă de cerc, iar în mijloc se pune carnea. Se adaugă un pic de ulei de măsline, și zeamă de lămâie după gust.




Se servește cu o salată din roșii, cu mult pătrunjel tocat. Poftă bună!


Irina

miercuri, februarie 02, 2011

Răftuleț cu inimioare

În bucătărie aveam un spațiu gol - acolo a fost frigiderul înainte, și când l-am mutat nu am mai făcut alt dulap. Ca să nu rămână așa tatăl meu mi-a meșterit un raft din lemn, pe care îmi place să pun diverse decorațiuni. Cât am fost bolnavi raftul s-a umplut de medicamente, și așa a rămas până azi, când am făcut ordine.



Am pus medicamentele în dulapul lor - slava Domnului, nu mai avem nevoie de ele! și în loc am aranjat un set de ceșcuțe roz, și farfurii în formă de inimioară.




Între timp teancul meu de pătrățele a crescut, îmi face mare plăcere  să le lucrez. În ritmul ăsta pernuțele vor fi gata curand! :)



Am găsit o grămadă de combinații de culori  pe net, și am selectat câteva modele care mi-au plăcut. 
Acesta, extrem de vesel, mi se pare foarte potrivit pentru o camera de fetițe.


sursa
și o combinație delicată de galben și roz - din păcate nu mai știu de unde am luat imaginea




Problema e că merceriile pe care le știam, și erau mai aproape de mine, s-au desființat, și la unica rămasă în centru nu au nimic potrivit, să văd ce pot face cu ce mai am prin casă.

Sper că ați avut o zi frumoasă! Vă mulțumesc pentru vizită, și pentru minunatele voastre comentarii - mă bucur de fiecare din ele!


Irina

marți, februarie 01, 2011

Februarie fericit!


♥♥♥ Iarna este timpul pentru confort, pentru mâncare bună și căldură, pentru atingerea unei mâini prietenoase și pentru a sta la povești lângă foc; este timpul pentru cămin. ♥♥♥

Edith Sitwell



Luna ianuarie s-a încheiat. Sunt mulțumită de ce am realizat - am văruit și reamenajat dormitorul nostru, am reluat un proiect mai vechi de cusut, și am învățat să croșetez  Granny Squares. Am citit, am văzut câteva filme care mi-au plăcut, am petrecut mai mult timp cu cei dragi. 
Azi a început februarie - prin definiție luna iubirii. Nu am sărbătorit niciodată Valentine@s Day, dar anul ăsta vreau să fac o schimbare, și am câteva proiecte drăguțe în plan :).
Vă doresc un februarie fericit, cu multe împliniri!

Irina

Ruladă de pui, cu garnitură de morcov și iaurt



Din seria rețetelor gustoase, rapide și ușoare, la propriu și la figurat, vreau să v-o  prezint pe aceasta - ruladă de pui, cu garnitură de morcov și iaurt - rețetă primită de la Nicoleta.

Ingrediente:

pentru ruladă 
  • un piept de pui
  • 300g brânză- telemea de capră
  • verdeață

pentru garnitură
  • 4 morcovi
  • 2 linguri ulei
  • iaurt
  • usturoi
  • zeamă de lămâie
  • sare
Rulada 

Pieptul de pui dezosat se taie în două, și se bate bine cu ciocanul de carne. Telemeaua de capră (puteți folosi altă brânză care vă place, dar să fie untoasă) se frământă cu verdeața tocată mărunt. Se pune un strat de brânză pe pieptul de pui, se rulează, și se prinde în scobitori.  Se așează în folie de aluminiu, se împachetează și se dă la cuptor cam jumătate de oră. Cred ca se poate pune la cuptor și fără folie.


Garnitura

morcovii se curăță, și se dau pe răzătoarea mare, sau se taie fâșii. Se pun într-o tigaie, cu două linguri de ulei, și se fierb innăbușit (cu capac), la foc mic, până se înmoaie. Se amestecă din când în când, să nu se ardă. Când sunt gata, se răstoarnă într-un castron și se lasă la răcit. Se adaugă usturoi, iaurt, zeama de lămâie și sare după gust.




Rulada se poate tăia felii, eu n-am mai avut răbdare :)). Se servește cu garnitura de morcovi alături. Poftă bună!



Vă doresc o seară frumoasă ,
Irina

luni, ianuarie 31, 2011

Primul meu Garden Granny Square

Exprimă-ti personalitatea nu numai prin lucrurile pe care le cumperi ... ci și prin ceea ce poti produce tu insuti cu putină creativitate, măiestrie și originalitate.

Edith Schaeffer- Evadarea din rutină




Mi-am petrecut dimineața făcând ceva cumpărături și rezolvând diverse probleme, înfruntând gerulețul de afară. Apoi am venit acasă, am făcut mâncare, am spălat rufe, am luat masa împreună cu fetele (e vacanțăăă) - și în sfârșit pauza mult așteptată. 


O după- amiază lângă o cană de ceai fierbinte, încercând să croșetez primele mele Garden Granny Square - Pătrățelele Înflorate ale Bunicii.



Modelul și instrucțiunile le-am găsit pe un blog pe care îl urmăresc cu mare plăcere : ATTIC24. L-am descoperit cu ajutorul Danei, și  prima oară l-am răsfoit pe nerăsuflate cap- coadă. M-am îndrăgostit de atmosfera veselă a căsuței englezești,  și de culorile vii cu care lucrează Lucy.

Eu am ales să lucrez cu trei culori deschise- alb, roz și bleo. Primele două pătrățele sunt gata deja - și vreau să fac din ele tot fețe de pernuță pentru patul nostru din dormitor.



Se fac foarte repede, chiar și de către o începătoare ca mine.



Trebuie să spun că Lucy are dreptate - pătrățelele astea dau dependență - în timp ce scriam postarea pe blog am început să-l lucrez pe al treilea :)). 
Sper că v-a făcut plăcere să mă vizitați astăzi, și nădăjduiesc că ați avut un început de săptămână plăcut.


Vă doresc o zi frumoasă în continuare,

Irina