|
pinterest.com |
Fiindca m-ati intrebat in comentarii despre curatatorul cu aburi, va raspund mai detaliat aici.
Eu il folosesc de cativa ani - pe cel mic, de mana , pentru a indeparta mizeria din locurile mai greu accesibile si mopul cu aburi ( un no name, luat din carrefour) pentru a curata gresia din bucatarie.
Se spune ca aparatul de curatat cu aburi, folosit corect, omoara aproape in totalitate germenii si bacteriile, indepartand inclusiv virusii de gripa si corona, fara a folosi solutii chimice. Totusi, aceste teste fiind facute in mediu controlat, parerile sunt impartite.
Centrul de Prevenire si Control al Bolilor din SUA recomanda apa fierbinte cu sapun pentru curatarea suprafetelor (se reduce numarul germenilor si al bacteriilor), iar pentru dezinfectare ( adica germenii si bacteriile sunt omoriti) - solutii cu clor sau alcool de 70% .La final, pentru siguranta :), se poate face si o curatare cu aburi.
Eu prefer sa folosesc in principal solutii pentru curatat, clasice, nu ecologice :), ajutandu-ma si de curatatorul cu aburi.
Atunci cand cumparam un aparat de curatat cu aburi trebuie sa tinem cont ca presiunea aburului, debitul aburului si temperatura lui sa fie cat mai mari, altfel acesta nu va fi foarte eficient.De obicei,pretul aparatului este direct proportional cu puterea acestor caracteristici :). Sa nu ne asteptam la minuni de la aparate ieftine.
Eu am avut intai un Vaporetto, am fost foarte multumita de el, avea putere destul de mare si curata bine. Din pacate s-a stricat si nu am gasit pe piata noastra in acel moment - acum vad ca este.
Fiindca nu am vrut sa investesc o suma prea mare, am ales curatatorul cu aburi Concept CP1010 pe care l-am gasit la reducere pe emag. Raportul calitate pret mi s-a parut ok si rewieurile sunt in mare parte pozitive .
Aparatul vine si cu o serie de accesorii, inca nu le-am utilizat pe toate :
- Furtun lung pentru a ajunge chiar si in locurile greu accesibile;
- Racleta pentru suprafete netede;
- Distribuitor de abur pentru curatarea petelor mai mari;
- Cap de curatare in unghi pentru curatarea colturilor si a locurilor greu accesibile;
- Perie speciala pentru curatarea spatiilor dintre placile din baie sau bucatarie sau spatii;
- Perie din nailon si sarma;
- Carpa de curatat lavabila care absoarbe toata murdaria;
- Perie mica pentru curatare precisa;
- Cana de masurare si palnie.
Pe langa compartimentul pentru apa are un sertaras pentru adaugarea de dezinfectanti sau detergenti. Apa se incalzeste in 3 minute si temperatura aburului e in jur de 80 de grade, deci nu foarte mare.
Pe scurt, e util, dar nu e grozav. Acum se gasesc si variante mai performante, la preturi bunicele.In orice caz, nu va asteptati la nici unul de uz casnic sa va curete grasimea uscata de pe aragaz fara sa folositi produse cu soda caustica inainte :)).
Pentru ce am eu nevoie, adica sa curat in mod curent, Conceptul este ok. Aparatele de putere mare (profesionale) curata depunerile grosiere de mizerie, dar daca speli in mod constant nu ajungi la astfel de situatii. Referitor la dezinfectat fara solutii eu nu prea cred ca e posibil, poate doar daca e un curatator cu abur profesional, care se foloseste in spitale, dar acelea sunt foarte scumpe si chiar nu e cazul sa folosesti asa ceva intr-o casa :)), poate doar daca esti vreun germenofob :).
Voi aveti astfel de aparate, vi se par utile?
Iti mulțumesc ca vizitezi Dulce Casa!Daca ti-a placut acest articol
poti il poti impartasi altora folosind butoanele de mai jos :).
Deasemenea, poti vizita si aprecia pagina de Facebook sau pe cea de Instagram a blogului.