joi, iunie 26, 2008

"In His arms" - Dimensions



De mai multa vreme am in lucru acest frumos goblen in punct de cruciulita de la "Dimensions" ( e una din firmele mele preferate, din pacate produsele lor nu se gasesc in Romania). Am primit kitul cadou de la Anne acum trei ani ( am fost suuuper incantata cand l-am vazut- multumesc inca o data muuult, muult de tot!), si m-am apucat imediat sa-l montez pe gherghef si sa-l cos. Din pacate nu prea am putut sa ma tin de el, dar vreau sa-l termin, fiindca nu-mi place ca am atatea proiecte incepute si neterminate.

Deocamdata e in stadiul acesta:





Din fericire azi e mai racoare, asa ca ma duc sa-mi fac o ceasca de ciocolata calda, si ma pun pe lucru. Intre timp vreau sa ascult si o conferinta care mi se pare interesanta:

"Linistea lui Hristos si stresul lumesc"
- Pr. Tudor Budeanu


Irina

marți, iunie 24, 2008

Zi de vacanta - 1

Dupa cum va povesteam zilele trecute vacanta noastra la Suceava a fost foarte frumoasa, dar din pacate foarte scurta.

In primul rand, fiind in zona, mi-am dorit foarte mult sa merg la Radauti, la un magazin de goblenuri, unde aduc foarte multe kituri de punct in cruciulita.


Dar inainte de asta ne-am oprit in Suceava, la magazinul alimentar al menonitilor.



In caz ca nu stiati, in Suceava exista de multi ani o comunitarte menonita( menonitii sunt o ramura a sectei amish). Imediat dupa revolutie au cumparat o bucata mare de teren si au infiintat un orfelinat. Pe langa orfelinat au o ferma de vaci. Produc lapte, smantana si o inghetata absolut delicioasa, naturala, fara prafuri si alte mizerii. Preferata mea e cea de caramel - cu consistenta cremoasa si bucatele de caramel moale inauntru.
Dupa ce am savurat inghetata am plecat spre Radauti.


Orasul e mic, curat si cochet. Totul e renovat, vopsit, varuit, flori multe- arata foarte frumos si odihnitor.
Intr-un final am gasit magazinul de goblenuri, sau mai bine zis ce ramasese din el, fiindca tocmai se mutasera in cealalta parte a orasului. Dar tot am gasit sa cumpar cateva seturi dragute.


Urmatoarea oprire a fost la "Popas Bucovina", in Sucevita, ca sa mancam. Daca aveti drum pe-acolo sa n-o ocoliti, peisajul e superb, iar serviciile- ireprosabile (au si camping pentru rulote).

Aceasta e cladirea principala,



Am mancat pe terasa,



admirand peisajul




Din meniu trebuie sa amintesc hribii cu smantana, pastravul la gratar ,





si papanasii cu smantana si dulceata de afine



Mai erau si alte bunatati, dar nu vreau sa va fac pofta
Photobucket.
Ce imi place foarte mult la pensiunea aceasta este ca in curte au o casuta traditionala, incarcata de floriPhotobucket .


Fetelor le-a placut foarte mult acolo :


Dupa ce am mancat si ne-am relaxat un pic am plecat spre Manastirea Putna. Cand am fost aici ultima data inca nu se incepuse pictura noua, si catapeteasma nu era terminata.

Dupa ce ne-am inchinat la mormantul Sfantului voievod Stefan,



am admirat noua catapeteasma,



si pictura (erau si scene din viata Sfantului Voievod, foarte frumos pictate, din pacate aparatul nostru nu asa de bun ca sa le fi fotografiat).


Ultima oprire in ziua aceea a fost la padure Photobucket. Ilinca a gasit vreo doi fragi,




si apoi s-a jucat la raul care trecea pe acolo



Se vedeau turlele sihastriei Putna,
iar mai incolo pasteau niste vaci




Aer curat, liniste si racoare- cea din urma imi lipseste cel mai mult - tocmai ma topesc de caldura in casa Photobucket.
Despre locurile pe care le-am vazut urmatoarea zi va povestesc maine Photobucket .

Irina

Photobucket

luni, iunie 23, 2008

Tocanita de galbiori





Am ajuns acasa pe la 2 noaptea, si azi dimineata am aruncat un ochi prin frigider, sa vad ce pot gati. Am descoperit o caserola cu galbiori, si fiindca e post m-am gandit sa fac o tocanita.




Referitor la aceste ciupercute gustoase am niste amintiri foarte placute din copilarie, cand am fost o data la cules, impreuna cu doua prietene, in padurile Sucevitei. Am adunat un cos mare, plin, si mama uneia dintre ele a facut o tocanita delicioasa. Eh, ce vremuri...


Revenind la galbiorii mei din caserola, pentru tocanita am avut nevoie de:


  • 5 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • galbiori 500 g
  • frunze de dafin
  • 1 lingura faina
  • sare
  • 1 legatura marar
  • 5-6 rosii

Am curatat ceapa, morcovul si ardeiul gras. Le-am tocat marunt si le-am pus intr-o cratita cu o cana de apa( puteti sa le caliti, eu am gatit fara ulei). Cand s-au inmuiat am adaugat galbiorii (spalati, curatati si taiati bucati) , frunza de dafin, sarea si apa cat sa fie acoperiti. Cand au fost aproape fierti am adaugat rosiile ( cojite si taiate marunt), faina( amestecata cu un pic de apa) si am mai dat cateva clocote. La sfarsit am adaugat mararul tocat .



Se poate servi cu mujdei de usturoi si mamaliguta, sau ca si garnitura la spaghete.

Irina