vineri, octombrie 26, 2012

Cadourile de Craciun si economiile


 Maine-poimaine vine luna decembrie, Sf. Nicolae si Craciunul se apropie cu pasi repezi, asa ca Iulia ne intreaba azi daca avem ceva idei referitor la cum am putea face economii la cadourile de Craciun.
Cred ca solutia e sa trecem la "hadmande", in functie de indemanarea si creativitatea fiecaruia.
 Cel mai mult imi place ideea borcanelelor cu prajiturele (cookies).Sunt foarte usor de facut,  se pot pregati din timp si reprezinta un cadou dragut, gustos si original :).

sursa
sursa
sursa

Daca n-aveti chef sa transpirati prin bucatarie il puteti umple cu bomboane sau cu amestecuri de dulciuri, ori cu fructe uscate

sursa

sursa

O alta idee : dintr-un borcan putem face o trusa cu pernuta de ace. Il umplem cu nasurei deosebiti, sau cu foarfec, ate,poate chiar cu un mini-kit de cusut, si cadoul e gata !



Simplu, economic si de efect e un pachetel cu o laveta crosetata sau tricotata manual (din bumbac) alaturi de un sapun natural, sau alte cosmetice homemade (aici gasiti reteta mea de stick-deo, foarte eficienta si usor de facut)



In ceea ce priveste copiii eu prefer  sa le fac cadou materiale pentru lucru de mana sau carti in loc de jucarii, de care ei se plictisesc asa de repede. Anul asta m-am gandit sa le iau fetelor cate un set de pictat pe numere, diferit ca si complexitate in functie de varsta. Sigur s-ar bucura mult, fiindca de fiecare data se uita cu jind prin magazin dupa ele.


Si asta mi s-a parut foarte draguta, de mare efect:

sursa

Va urez spor la pregatiri si la economisit!

Irina

joi, octombrie 25, 2012

Butasi de trandafiri


Am primit de la cineva butasi de trandafiri cataratori, ca sa-i pun in gradina. Soiurile sunt cele de mai jos:

New Down



Coral Down




Golden Shower



Din pacate pamantul e lutos si tare ca piatra, ma mir ca totusi creste iarba pe el. Am cumparat niste pamant de flori, si ma gandesc sa-l pun in gropi inainte de a planta butasii.Sper sa se prinda, ca mi-ar parea rau sa-i pierd.


Irina

Trigoane cu mere



 Imaginati-va o dimineata friguroasa, ploioasa, in care stati acasa, ideal in fata semineului :)), si alaturi de cafeluta aveti o bunatate de trigon cu mere. Deasupra- zahar caramelizat, inauntru - umplutura savuroasa de mere, aromata cu scortisoara.Yam, yam, bun-bun si usor de facut! Se pot pregati seara, le lasati in frigider, si dimineata cand va treziti le aruncati rapid in cuptor. Pana va spalati pe fata si faceti cafeaua trigoanele sunt gata :)

Ingrediente
1 pachet aluat foetaj
4-5 mere 
zahar si scortisoara dupa gust

Pentru umplutura curatam merele de cotor si coaja, si le dam pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, cu zahar si scortisoara dupa gust, si se calesc pana se inmoaie.



Aluatul de foetaj se lasa la dezghetat. Foaia se taie in patrate. Jumatatea fiecarui patrat (pe diagonala) se taie in fasii inguste. Pe coltul netaiat se pune umplutura. Fasiile se trag peste umplutura. Se presara deasupra cu zahar, si se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, in jur de 15-20 de minute, pe hartie de copt.

Se savureaza fierbinti, cu ochii la ploaia rece de afara !:)

Irina