joi, februarie 15, 2007

Reguli de viata...


R. Duncan


...pentru cresterea copiilor


1.Ascultarea este absolut necesara pentru buna randuiala a familiei.
2.Niciodata nu da o regula daca nu intentionezi ca ea sa fie ascultata intotdeauna.
3.Niciodata nu pedepsi copilul daca el nu a gresit in mod intentionat.
4.Nu te gandi niciodata ca un copil e prea mic ca sa fie ascultator.
5.Ai grija sa nu fii prea severa.
6.Pastreaza-ti autocontrolul.
7.Fa-ti datoria cu fermitate si in mod constant.Niciodata nu renunta la disciplinarea copiilor fiindca e dureros pentru sentimentele tale materne.
8.Nu vorbi despre copii in prezenta lor.
9.Nu fa spectacol din calitatile copiilor tai.
10.Nu iti dezamagi copiii.
11.Nu ii invinui in mod continuu.
12.Parintii trebuie sa ia educatia crestina a copiilor ca pe o indatorire personala.
13.Parintii sa fie un exemplu de traire crestina autentica.
14.Invata-i credinta intr-un mod placut.
15.Foloseste situatiile zilnice pentru a-i invata pe copii despre Hristos.
16.Roaga-te impreuna cu copiii,si invata-i sa se roage si singuri
17.Invata-ti copiii sa-si pastreze mintea curata.
18.Invata-ti copiii sa spuna adevarul.Pentru a evita minciuna nu pedepsi o greseala care a fost marturisita si regretata.
19.Invata-ti copiii sa fie iertatori.
20.Nu pedepsi copiii la manie.
21.Lauda si rasplateste purtarea buna(dar nu mitui).
22.Fii o mama politicoasa,blanda si vesela.

sursa:http://myblessedhome.blogspot.com/

luni, februarie 12, 2007

Rugaciunea sotiei pentru sotGeorge Henry Boughton (American, 1833-1905)

Woman Kneeling In Prayer


Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, care ne-ai invatat sa ne rugam tot timpul unul pentru celalalt, ceea ce facem acum cerandu-Ti mila si bunavointa, ai grija si pazeste pe sotul meu de toate relele, cele vazute si cele nevazute.
Da-i sanatate si intelepciune ca sa-si indeplineasca toate indatoririle, cele dupa vointa si porunca Ta. Pazeste-l de toate ispitele carora le-ar putea cadea prada.
Sprijineste-l in credinta adevarata si dragoste, ca sa putem trai impreuna in cinste, si lumineaza-ne caile dupa voia Ta.
Ca a Ta este puterea si gloria in vecii vecilor. Amin.
Bunule Doamne, ajuta-ne sa ne amintim mereu de sfintenia casatoriei si intareste legatura noastra. Miluieste-ne ca sa putem trai vietile noastre in credinta si dragoste.
Ajuta-ne sa ne intelegem si sa avem incredere unul in altul si departeaza de la noi certurile.
Binecuvanteaza-ne si ai mila de noi, ca sa fim demni de imparatia Ta; ca Tu esti preasfant, si Tie ne inchinam.
In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh, acum si in vecii vecilor. Amin.


Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel Ce ne-ai învătat ca totdeauna să ne rugăm unul pentru altul, căci asa vom împlini legea Ta si ne vom arăta vrednici de mila Ta, caută cu îndurare si păzeste de vrăjmasii văzuti si nevăzuti pe sotul meu ....pe care cu tainică rânduială mi l-ai dăruitspr e a vietui împreună până la moarte. Dăruieste-i sănătate si deplină întelepciune, ca să îsi poată îndeplini îndatoririle sale după voia si poruncile Tale. Fereste-l de ispitele pe care n-ar fi în stare să le poarte. Întăreste-l în dreapta credintă si în dragoste desăvârsită, ca să împlinim împreună faptele cele bune si să ne rânduim viata noastră după sfintele Tale rânduieli si porunci. Că a Ta este Împărătia si puterea, în vecii vecilor. Amin.

duminică, februarie 11, 2007

Duminica Infricosatei judecati -lasata secului de carne


Astazi Biserica noastra praznuieste Duminica Infricosatei Judecati,ultima dintre duminicile pregatitoare pentru Sfantul Post al Pastelui. Astazi se lasa sec de carne(adica de maine nu se mai consuma carne), si urmeaza "saptamana alba" sau "a branzei", in care e dezlegare la lapte, branza si oua.

La Sfanta Liturghie se citeste din Ev. dupa Matei,cap. 25:31-46


Când va veni Fiul Omului întru slava Sa, şi toţi sfinţii îngeri cu El, atunci va şedea pe tronul slavei Sale. Şi se vor aduna înaintea Lui toate neamurile şi-i va despărţi pe unii de alţii, precum desparte păstorul oile de capre. Şi va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga. Atunci va zice împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniţi, binecuvântaţii tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii. Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit; gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine. Atunci drepţii Îi vor răspunde, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând şi Te-am hrănit? Sau însetat şi Ţi-am dat să bei? Sau când Te-am văzut străin şi Te-am primit, sau goi Te-am îmbrăcat? Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniţă şi am venit la Tine? Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintre-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut. Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui. Căci flămând am fost şi nu Mi-aţi dat să mînânc; însetat am fost şi nu Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi nu M-aţi primit; gol şi nu M-aţi îmbrăcat; bolnav şi în temniţă, şi nu M-aţi cercetat. Atunci vor răspunde şi ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniţă şi nu Ţi-am slujit? El însă le va răspunde zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu aţi făcut unuia dintre aceşti prea mici, nici Mie nu Mi-aţi făcut. Şi vor merge aceştia la osândă veşnică, iar drepţii la viaţă veşnică.

Fragment dintr-o predica a Sf. Nicolae Velimirovici la aceasta duminica:

"Prin urmare, Domnul nostru Iisus Hristos a vorbit în felul acesta despre ultimul şi cel mai mare eveniment care urmează să aibă loc în timp, la capătul veacurilor şi în veşnicie. Si noi credem că toate acestea se vor întâmpla întocmai, mai întâi pentru că toate celelalte preziceri pe care le-a făcut Hristos s-au întâmplat întocmai şi, în al doilea rând, pentru că El este cel mai mare prieten al nostru şi adevărat Iubitor al omenirii - şi în iubirea desăvârşită nu există falsitate sau eroare. Iubirea desăvârşită conţine adevărul desăvârşit. Dacă toate acestea nu urmau să se întâmple, El nu ne-ar fi spus despre acestea. Dar El nu ne-a spus despre aceasta pentru a-Şi demonstra cunoştinţele Sale în faţa oamenilor. Nu; El nu a căutat mărire la oameni (Ioan 5:41). El a spus totul pentru mântuirea noastră. Cel ce are înţelegere şi care Îl mărturiseşte pe Domnul Hristos îşi poate da seama că trebuie să ştie aceasta pentru a se mântui. Pentru că Domnul nu a făcut nimic, nici nu a rostit vreun cuvânt, nici nu a îngăduit să I se întâmple ceva în timpul vieţii Sale pe pământ care să nu fie pentru mântuirea noastră.
De aceea să fim înţelepţi şi cu dreaptă socoteală, păstrând întotdeauna înaintea ochilor noştri duhovniceşti chipul Înfricoşătoarei Judecăţi. Acest chip a întors deja mulţi păcătoşi de pe calea pierzării pe calea mântuirii. Vremea noastră este scurtă şi când se va sfârşi nu va mai exista pocăinţă. În acest timp scurt, prin viaţa noastră, noi trebuie să luăm o hotărâre care va fi hotărâtoare pentru noi în veşnicie: vom fi aşezaţi la dreapta, sau la stânga Împăratului slavei? Dumnezeu ne-a dat o sarcină mică şi simplă, dar răsplata şi pedeapsa sunt imense, mergând dincolo de puterea omului de a spune aceasta prin cuvinte." 
 
sursa :

http://www.razboiulnevazut.org/articol/89/Predica-la-Duminica-Infricosatei-Judecati