marți, septembrie 11, 2007

Prajitura chinezeasca



Cred ca se numeste asa fiindca e galbena deasupra . Am redescoperit reteta de Craciun, cand sotul mi-a spus ca mama lui ii facea in copilarie o prajitura tare buna, care era asa si asa.Surpriza,surpriza, cred ca era o prajitura la moda pe vremea aceea , caci mi-o facea si mie mama, deci am sunat-o si i-am cerut reteta.


E foarte simplu de facut, rapida, si foarte buna. Pentru BLAT aveti nevoie de:
  • 200g unt moale
  • 150 g zahar(de preferat pudra)
  • 200g nuca macinata(sau alune)
  • 100g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet praf de copt
  • esenta de rom
  • 6 albusuri batute spuma


GLAZURA

Separat se freaca cele 6 galbenusuri cu 150 g zahar pudra.


Ingredientele pentru blat se amesteca si se pun intr-o tava unsa si tapetata cu faina(albusurile spuma se incorporeaza la sfarsit, cu ajutorul unei palete, pentru ca blatul sa iasa pufos). Se da la cuptor cam 20 de minute, la foc potrivit (170 grade). Cand blatul e aproape gata se scoate tava si se toarna deasupra galbenusurile frecate cu zahar, si se da iar la cuptor, la foc mic, pana se usuca glazura.

Dupa ce o scoatem din cuptor se presara deasupra ciocolata rasa.

Se taie dupa ce s-a racit si se serveste cu cafea, sau cu o ciocolata calda alaturi.

Irina