joi, noiembrie 20, 2008

Calendarul postului- ziua 6

Calendarul ortodox de post (advent) nu are neaparat legatura cu sarbatoarea zilei din calendarul oficial (desi uneori coincide), ci ne aduce in vedere cate un simbol sau un personaj legat de Nasterea Mantuitorului, si un pasaj scripturistic in concordanta cu acestea.


Ziua 1 -15 noiembrie
Ziua 2 - 16 noiembrie
Ziua 3- 17 noiembrie
Ziua 4- 18 noiembrie
Ziua 5- 19 noiembrie


Ziua 6- 20 noiembrie
Crucea



Crucea ne reaminteste de Hristos, Fiul lui Dumnezeu, care a suferit si a murit pentru noi.E semnul victoriei asupra diavolului, pacatului si mortii.
Hristos ne reaminteste :
"Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie."
(Matei 16:24 )





Irina

Lapte vegetal ( de post ) din nuca de cocos

Am facut azi lapte de cocos si sunt foarte incantata de rezultat. E foarte bun la gust si arata exact ca laptele obisnuit, in plus este mai gras fata de laptele de soia, de exemplu (in plus nu se compara gustul, cel de soia nu-mi place deloc).



Prepararea este extrem de usoara: miezul de nuca se da pe razatoare (este nevoie de o nuca proaspata), si se amesteca apoi intr-un vas cu 1 litru de apa fierbinte. Punem amestecul la blender (nu tot odata, cate o cana). Il mixam bine, si il strecuram. Punem laptele intr-o sticla, iar miezul poate fi folosit la orezul cu scortisoara, sau la budinca.

Se foloseste ca atare, sau in diverse retete de post/vegetariene.

Nuca de cocos poate fi folosita si ca desert- vedeti aici.

Laptele de nuca de cocos (a nu se confunda cu apa de nuca de cocos, care se gaseste in interiorul acesteia) are un continut ridicat de uleiuri si zaharuri, precum si de potasiu, magneziu si alte minerale. Este o sursa bogata de fibre si de vitamine.
Puternic antibacterian, antiviral si antifungic, datorita monolaurinei continuta de uleiul nucii, se foloseste si in scopuri medicinale.
Este eficient in extrem de multe boli.

Irina