luni, august 18, 2014

Cea mai puternica rugaciuneCare este cea mai puternică rugăciune pe care o poate face mireanul pentru de vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi…?

Mioara
..............................
Dragă Mioara,

Prima şi cea mai puternică rugăciune este Psaltirea. E bine să ceri binecuvântare de la părintele duhovnic şi să citeşti în fiecare zi câte o catismă sau un psalm, punând semn acolo unde rămâi, pentru ziua următoare. Să nu uiţi însă, atunci când citeşti psalmii, că vrăjmaşii sunt, de cele mai multe ori, înlăuntrul nostru, sunt în gândurile noastre. Dacă ne vom birui gândurile rele sau măcar le vom opri la timp, mulţi vrăjmaşi exteriori vor dispărea sau se vor preface în prieteni.

Apoi, să citeşti în fiecare zi un capitol sau măcar câteva versete din Sfintele Evanghelii. Acela e cuvântul lui Dumnezeu şi, citit cu regularitate şi atenţie, se “întrupează în noi” şi vrăjmaşii se risipesc ca fumul…

Şi al treilea pas, la fel de important ca primii doi, este binecuvântarea “celor ce ne urăsc”, “celor ce ne blestemă” aşa cum ne învaţă Însuşi Mântuitorul.

Există, de asemenea, rugăciuni pentru vrăjmaşi făcute de Sfinţii care au învăţat să iubească şi care ne ajută pe noi, neputincioşii, ori de câte ori le citim cu credinţă. Şi ca toate acestea să lucreze, învaţă să ierţi, aşa cum ne cere şi ne învaţă Bunul Dumnezeu.

Cu dragoste,
M. Siluana

Cand esti descurajata

sursa:google.com
Cu totii avem zile in care lucrurile nu merg prea bine. Mame obosite, dupa o noapte alaturi de un copilas agitat. Copii care o dau in bara la scoala, desi au invatat si au facut tot ce au putut mai bine. Gospodine coplesite de multimea treburilor. Parinti care nu mai reusesc sa se inteleaga cu copiii lor. Angajati carora seful le face zile negre.
In aceste conditii pare imposibil sa pastrezi o perspectiva pozitiva asupra vietii si o dispozitie iubitoare, atat de necesare pentru a avea o zi placuta. Incerci cat poti sa fii draguta, buna si rabdatoare, dar nu reusesti.Te apropii de sfarsitul unei zile lungi si obositoare, simtindu-te descurajata, infranta, tulburata si nefericita. Ai facut tot ce ai putut, si totusi ziua a fost un esec total.
Dar sa nu renuntam, lasand norii negri sa ne biruiasca!Sa nu ne lasam colesite de sentimente si de imprejurarile grele ale vietii, ci  sa le aducem pe toate, in rugaciune, inaintea lui Dumnezeu!
Umbrele dispar, totul se limpezeste, primim pace, incurajare si putere. Munca devine usoara si viata e din nou frumoasa!
,,El da tarie celui obosit si celui slab ii da putere mare...
..cei ce nadajduiesc intru Domnul vor innoi puterea lor, le vor creste aripi ca ale vulturului;vor alerga si nu-si vor slei puterea, vor merge si nu se vor obosi.,,


Isaia 40 : 29, 31