miercuri, martie 09, 2016

Viata la dimensiuni reduse

Bine v-am regasit si  multumesc ca v-ati gandit la mine in tot acest timp - nici nu mi-am dat seama ca a trecut o luna si mai bine de cand n-am scris pe blog. Nu are rost sa povestesc despre problemele mele (da, am si eu probleme ca toata lumea, in caz ca unii isi inchipuie ca traiesc in vreun colt de rai :)) ), prefer sa ma concentrez asupra lucrurilor pozitive- vorba aceea, cele rele sa se spele, cele bune sa se-adune :)). 
 Evenimentele din ultima vreme m-au facut sa ma gandesc mai mult la felul in care traiesc.Imi doresc mai multa simplitate , nu stiu cum se face ca, desi nu cumpar mai nimic, nu mai am loc in casa de lucruri. Nu e prima oara cand ma gandesc cum sa-mi simplific viata -cuvantul anului 2014 a fost simplitate.
 M-am uitat la un documentar despre casutele mici, in ideea de a gasi ceva inspiratie si pentru reorganizarea casutei noastre. Lucru care se cere, avand in vedere ca locuim aici mai multe persoane decat planuisem initial :). Minimalismul mi se pare singura solutie valabila, dar dificil de aplicat. Constat ca sunt foarte atasata de diverse lucruri si imi place sa le pastrez, sa le adun, desi nu le folosesc- doar cu gandul ca imi vor fi utile candva in viitor. Lucruri de-ale noastre, lucruri de-ale copiilor. Pe de o parte asa m-am saturat de ele si sa tot am grija lor, pe de alta parte, din cand in cand, unele chiar imi trebuie :)). Inca nu am o solutie pentru aceasta dilema. 
Se apropie Postul Mare si as vrea sa folosesc aceasta perioada pentru a-mi reorganiza prioritatile si bunurile pamantesti :)).
Din tot documentarul despre casute mici mi-a placut cel mai mult doamna din episodul doi, de la min.41.31. Diagnosticata cu o boala de inima care ii poate aduce sfarsitul in orice moment a inceput sa-si puna intrebari asupra modului in care traia si se raporta la lucruri. Una din intrebarile la care s-a gandit a fost : pe care din lucrurile pe care le ai ti-ai dori sa-l strangi la piept in ceasul mortii?si a realizat ca nu si-ar dori sa stranga la piept un obiect...
Casuta ei este de o simplitate dusa la extrem- in momentul acesta mi se pare imposibil sa pot 
trai asa :). Dar o sa ma gandesc mai mult la asta, poate gasesc o solutie potrivita cu nevoile familiei noastre.




si o alta casuta care mi-a placut