miercuri, noiembrie 21, 2018

Biblia in trei luni






Prin tineretile mele :)) obisnuiam sa citesc Biblia destul de des, astfel incat am si reusit sa o parcurg in intregime, iar cu unele carti eram chiar foarte familiarizata, deoarece le citisem mai des. Dar de-a lungul anilor situata s-a schimbat si nu am mai reusit sa citesc Sf. Scriptura de la inceput la sfarsit, desi mi-am dorit. De fapt, daca ma gandesc bine, cred ca nu mi-am dorit cu adevarat :)), ca as fi rezolvat.
 Azi m-a pus pe ganduri un cuvant al parintelui Calistrat :,,daca un om nu cunoaste Revelatia si Scripturile, nu are viata vesnica...,,(par. Calistrat). Mi-am dat seama ca trebuie sa ma regrupez rapid la acest capitol :) si sa iau taurul de coarne :)
 Asa ca m-am hotarat  sa citesc Scriptura cap - coada in trei luni. Incep de maine :).
Pentru cei care nu au citit Biblia inca  le recomand cu caldura sa faca acest lucru macar odata :), deoarece e  o chestiune de cultura crestina, dar si de cultura generala. 
Eu am un plan orientativ, dar regula generala va fi a citesc zilnic cat de mult pot, Vechiul si Noul Testament in paralel. Cand n-o sa am timp sa citesc o sa ascult Biblia audio.
Vreau sa imi reamintesc in mare despre ce este vorba :)) si dupa aceea o sa-mi fac un plan de  studiu si de citire devotionala (adica cu meditatie si rugaciune). 
Voi ati citit/ascultat  vreodata Biblia in intregime?

P.S. stiu ca sunt unii scrupulosi in privinta folosirii unei traduceri sau alta. Va rog folositi ce traduceri a Bibliei considerati de cuviinta, chiar nu ma intereseaza sa fac teologie aici pe blog. Important e sa citim Sf. Scriptura si sa punem in practica dupa cum ne lumineaza Dumnezeu pe fiecare.