vineri, aprilie 08, 2022

Timp cu mine



E o dimineata minunata azi,  cam rece, dar insorita.Am iesit putin in gradina, sa ma bucur de Soare, de pamant si de plantutele care cresc fericite, si sa va impartasesc si voua  aceste bucurii :).Din pacate n-am putut face cine stie ce poze, de la ploaie pamantul e foarte moale, iar florile sunt cam tuflite :)), dar mai am cateva facute zilele trecute.

Sunt multumita ca mi-am urmat gandul de a pune gradinuta anul acesta, in ciuda reticentei initiale, datorate dificultatilor intampinate in trecut.De prea multe ori lasam trecutul sa ne impiedice a face lucruri bune si frumoase, in loc sa invatam din el lectia necesara si sa mergem mai departe, incarcati cu mai multa experienta si intelepciune de viata.

Zilele acestea nu prea am fost in forma, m-a luat brusc o viroza si nu m-am simtit prea grozav, s-a imbolnavit si cea mica, asa ca am stat in casa, ne-am tratat, am dormit, am citit, am tricotat putin, si am lasat medicamentele si energia vindecatoare din trup sa-si faca treaba spre insanatosire.Inca nu ne-a trecut de tot, dar sper ca pana duminica- luni sa fim bine.

Mi-a placut mult provocarea lunii aprilie lansata de Lavinia Bratu pe grupul Dietetica#IMPREUNA , si anume 30 de zile de reconectare cu tine . In ce consta aceasta provocare :

Iată ce ne propune Adriana Lesovschi, începând cu 4 aprilie:

30 de zile de practică conștientă pentru (re)conectarea cu tine. Atelierul de meditație – Locul tău de pace în inima deschisă

Data de început: 4 aprilie

Unde? Pe grupul DIETETICA#împreună

Modul de desfășurare

Atelierul are ca și cadru 3 acțiuni/practici simple pe zi și o activitate săptămânală – o meditație de integrare.

Activitățile zilnice


O meditație de dimineața, de la ora 6.30, de 10-15 minute, pe care o facem fiecare individual după înregistrarea audio realizată de Adriana.
Un exercițiu de respirație conștientă. La ora 12, în fiecare zi, practicăm câte 2 minute de respirație conștientă. Setăm alarma ca să nu uitam și să facem această practică împreună. După respirație putem face și o scanare rapidă, ca să observam ce gânduri, emoții, nevoi sau stări avem în acel moment. Să le conștientizăm, să le integram și să le onorăm...
Un moment de reflecție la sfârșitul zilei. 1-2 minute de reflecție, în care ne punem întrebarea: Ce am simțit, conștientizat astăzi, în urma conectării mai atente cu mine?

Activitatea săptămânală

Sâmbăta - o meditație de integrare, pe care o va susține Adriana live, pe grupul DIETETICA#împreună. La ”La ora 9, voi face o meditație de aproximativ 15 minute live pe grup. Intrăm la ora 9, începem la 9.15 si terminăm la 9.30.” Adriana

Vor fi 4 ateliere/meditații live în zilele de sâmbătă: 9, 16, 23 si 30 aprilie.

Ce spui?

Simți și tu, la fel ca și mine, că-i timpul numai bun pentru INTEGRARE? Te alături nouă?
Eu și Adriana te așteptăm cu drag!
 

 
Din pacate raceala mi-a stricat un pic planurile, dar nu-i nimic daca am inceput un pic mai tarziu.
Gasesc foarte utile toate provocarile lansate de Lavinia, si videoclipurile de pe canalul ei de youtube, pe care il urmaresc cu mare interes.
 
 
Sper ca vremea sa fie tot mai calda si sa pot face aceste exercitii minunate afara, pentru a simti mai profund energia benefica si pozitiva cu care Dumnezeu a inzestrat  natura.
 
Ce spuneti de provocarea Laviniei, va tenteaza? :) O sa va tin la curent despre cum functioneaza pentru mine :).

Va doresc o zi minunata!