Salamul de biscuiti e una din prajiturile mele preferate de post. Se face destul de repede, arata bine si e foarte gustos.
Pentru preparare e nevoie de:
- 500 g rahat maruntit (se taie marunt cu cutitul sau se toaca la robot cu un pic de apa)
- 800 g biscuiti "popular"- o parte se fac bucatele, restul se dau prin masina de macinat nuca, sau la robot(sa fie ca o faina)
- 250 g nuca bucatele mici, sau macinata(un pic rumenita la cuptor)
- 1 pachet margarina
- 2 linguri unt de arahide(se poate si fara, dar mie imi place gustul)
- 2 fiole esenta de rom
- 3-4 linguri cacao
Rahatul maruntit se pune pe foc mic cu apa cat sa-l acopere, si se amesteca incontinuu, pana se topeste si rezulta un sirop gros.
Se da deoparte si se adauga pachetul de margarina.Se amesteca pana se topeste.
Se incorporeaza restul ingredientelor( se lasa o mana-doua de biscuiti macinati deoparte). Pe folie de aluminiu se presara biscuitii macinati si se aseaza crema. Se ruleaza si se da la frigider.
Irina