Azi mi s-a facut pofta de o mancarica de ciuperci cu smantana, asa ca m-am pus rapid pe treaba. Imi plac grozav ciupercile - intai fiindca sunt gustoase si hranitoare, apoi fiindca se gatesc repede.
Pentru 4 portii am folosit:
- 500 g ciuperci curatate si taiate felii
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 rosie
- 1 legatura de marar
- 1 cana mare cu lapte
- 1 lingura faina
- smantana- cateva linguri
- sare
- ulei pentru calit
Intr-o cratita am turnat uleiul. Am pus ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea fina. Le-am calit un pic, apoi am adaugat ciupercile taiate felii si le-am lasat sa fiarba acoperit, la foc mic, sa lase zeama. Le-am amestecat din cand in cand, sa nu se prinda. Am adaugat rosia curatata de pielita si tocata marunt cand ciupercile erau aproape fierte (daca mancarea e prea scazuta se mai pun un pic de apa). Dupa ce au dat cateva clocote am dat oala deoparte si am pus laptele amestecat cu faina (sa nu aiba cocoloase) si sarea. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa sosul , se adauga mararul tocat si se da deoparte. Cand s-a racorit un pic se adauga cateva linguri de smantana, Se servesc cu mamaliguta calda si cu un mujdei de usturoi, dar eu n-am mai avut rabdare sa astept :)).
Pofta buna!
Irina