Iarna e anotimpul virozelor si a racelilor de tot felul, de aceea in special la copii intarirea imunitatii este foarte importanta.Unul dintre remediile extrem de eficiente sunt sucurile de legume si fructe, iar dintre acestea, sucul din banala sfecla rosie este renumit. Terapeutul austriac R. Breuss recomanda acest suc tuturor pacientilor slabiti, anemici, sau care nu aveau pofta de mancare.
Sfecla rosie este bogata in vitaminele A, B, C si PP, acid folic, potasiu, calciu, fier, magneziu, proteine, hidrati de carboni, glutamina, zaharuri. Sucul de sfecla rosie se utilizeaza cu succes in prevenirea si tratarea anemiilor, virozelor, afectiunilor hepatice, alergiilor, cancerelor, si chiar a infertilitatii. Specialistii recomanda consumul zilnic al unei jumatati de sfecla rosie cruda, si al unui pahar de suc, dimineata pe stomacul gol. Este bine sa bem suc de sfecla rosie mai ales in perioadele de post, deoarece are un puternic efect de detoxifiere a organismului, in special a ficatului.
Eu prepar suc de sfecla rosie in amestec cu suc de mar si de morcov. Pentru un pahar de suc am nevoie de o jumatate de sfecla rosie potrivit de mare, doua-trei mere mai micute, si doi- trei morcovi.
Legumele se curata, se spala , si se dau prin storcator. Acest suc are o culoare placuta si un gust foarte bun. Pentru a fi mai atractiv pentru copii le puteti oferi un pai cu care sa-l bea
. Eventual ii puteti adauga o lingurita de miere, sau un strop de suc de lamaie, in functie de gust.
Irina