duminică, decembrie 23, 2007

Salata in straturi

Daca v-ati saturat sa faceti de sarbatori "clasica" salata boeuf (chiar, oare de ce face toata lumea salata asta? ), va sugerez sa incercati o reteta foate simpla, rapida, si extrem de buna la gust.

Ca sa o realizati aveti nevoie de un castron de sticla, sau un vas de jena( eu am folosit un vas jena), in care puneti, in straturi:
- salata de sfecla rosie(sfecla rosie se fierbe in coaja, se curata , se da pe razatoare si se amesteca cu ulei, otet, sare si hrean ras, dupa gust)
- piept de pui fiert si taiat marunt
-cateva oua fierte tari si taiate marunt
-cascaval ras
-maioneza

Se orneaza in functie de fantezia proprie .

Deja am facut-o, mai lipseste doar stratul de maioneza, pe care o sa-l adaug maine.


Irina

"Buy nothing Cristmas"



In ultimii ani vedem ca si romanii sunt cuprinsi de o adevarata isterie a cumparaturilor o data cu venirea Craciunului. Peste tot in hipermarketuri lumea se calca in picioare , in incercarea disperata de a-si umple cosul cu cat mai multe produse. Sa pleci la cumparaturi zilele acestea e o adevarata aventura, ca sa nu mai spun de consumul nervos rezultat in urma unei astfel de actiuni.

Acest lucru se intampla peste tot in lume, asa ca menonitii canadieni au initiat o miscare destinata sa reinvie sensul originar al generozitatii de Craciun, sub numele de "Buy nothing Cristmas":

" -Buy nothing Cristmas- este o eliberare de stress, si tot mai multi oameni au nevoie sa auda despre asta. Puteti schimba lumea doar punand unul dintre posterele noastre (sau creand dvs. unul) in biserica dvs., in locuri de rugaciune, acasa sau la munca.(...) Ideea e sa-i faceti pe oameni sa gandeasca. A venit timpul sa mergeti, si schimbati ceva!"



Irina

sâmbătă, decembrie 22, 2007

Meniul pentru Craciun

Acum este una din perioadele anului in care toate gospodinele gatesc din plin pentru masa bogata de Craciun. Eu nu fac exceptie, de azi ma pun pe treaba . M-am gandit sa va impartasesc meniul nostru.

Aperitive:
Bors de perisoare
Sarmalute


Dulciuri:

Bauturi: limonada de ghimbir
O sa fac cantitati mici din fiecare, fiindca sunt multe feluri.Voi reveni cu retetele lipsa si cu fotografii .
Ca sa termin la timp m-am organizat un pic, si ma ajuta mult sotul.Cumparaturile sunt deja facute. Azi fac prajiturile, umplutura pentru sarmale si compozitia pentru chiftele.
Maine dupa amiaza decoram casa si facem bradul, iar luni dimineata terminam mancarea, ca sa avem timp dupa-amiaza sa mergem un pic la biserica, si apoi cu colinda.
Va doresc spor la treaba !

Irina