joi, august 23, 2007

Despre ordine si curatenie



google.com

" In casa trebuie sa domine ordinea, deoarece manifestarea exterioara a ordinii disciplineaza si interiorul omului. Amintiti-va de curatenia din manastiri si biserici si imaginati-va cum ar arata ele daca ar fi lasate de izbeliste-aceasta comparatie ne face sa intelegem mai bine insemnatatea curateniei in propria noastra casa. Cu toate acestea ordinea din casa trebuie sa intretina viata membrilor familiei, dar sa nu straluceasca de curatenie perfecta, incat atunci cand intri intr-o astfel de casa sa iti fie frica sa calci pe covor sau sa te asezi in fotoliu. Acest fel de ordine este in stare sa-i alunge pe copii in scara blocului sau chiar in curte. Nu se permite , ba chiar este un pacat a transforma goana dupa curatenie intr-un idol.
Casa unui crestin trebuie sa fie in primul rand placuta datorita relatiilor care se stabilesc intre membrii familiei; in ea trebuie sa domneasca dragostea si prietenia.(...)

Cresterea copiilor si ingrijirea casei este o munca care cere mult efort si timp, dar care trebuie combinata cu mici rugaciuni in timpul zilei."

pr. prof. Gleb Kaleda - "Biserica din casa"

Un comentariu:

  1. Casa ortodoxului trebuie să fie în primul rând o mireasmă de linişte, o frumuseţe la care conlucrează toţi cei din casă.

    Mulţi aleargă după iubire, după linişte peste mări şi ţări când iubirea se face între doi inşi mai întâi, apoi între doi şi copiii lor şi familia Bisericii, familia extinsă.

    Dacă nu poţi să vezi liniştea în iubire, în înţelegere, în pătimire reciprocă, nu poţi să ai casă creştină.

    Familia creştină se naşte, trebuie să se nască din iubirea lui Hristos. Dacă nu te-ai căsătorit din interes meschin sau din frivolitate ştii să construieşti, cu ajutorul Domnului, liniştea ta.

    Vă mulţumim frumos, doamnă Irina şi, după cum se observă, se poate să ne unim mai mult şi ne stă chiar bine, nespus de bine, ca ortodocşii să vorbească, potrivit experienţei lor, despre ei înşişi.

    Aţi fost splendidă în comentariile de pe blogul reverendului David, dar şi în scurta polemică cu Ştefan, cel fără nume şi religie.

    Pr. Dorin.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.