Am tot cautat o reteta de turta dulce de post a carei aluat sa poata fi taiat cu formele, si nu am gasit. Asa ca pana la urma am adaptat reteta obisnuita, inlocuind ouale cu ulei, si a iesit neastepta de buna.
Ingrediente necesare:
- 650 g faina
- 250 g zahar
- 300 g miere topita(sa fie lichida)
- 225 ml ulei
- 2 lingurite bicarbonat
- 2 lingurite scortisoara( si cuisoare macinate, daca va place aroma)
Cand e gata se infasoara in folie si se lasa la frigider in jur de o ora.
Aluatul se intinde cu sucitorul intr-o foaie groasa cam de jumatate de centimetru, si se taie cu formele.
Se aseaza in tava acoperita cu foaie de copt la 175 grade cam 10-15 min.
Se scoate tava, se lasa turtitele sa se racoreasca, apoi se pot orna cu glazura de zahar. Eu le-am lasat simple.
Din cantitatea de mai sus ies cateva tavi de turta dulce frageda si pufoasa.
Anul trecut am facut turta dulce sub forma Sfantului Nicolae - vedeti aici - dar nu am fost multumita de aluatul respectiv, a fost cam tare si nu a crescut asa frumos. O sa-l fac din nou pe Sf. Nicolae anul asta, dar voi folosi reteta noua :).
Irina