duminică, ianuarie 01, 2012

Scoala de duminica - crearea lumii

Spuneam ca mi-am propus ca anul acesta sa facem in fiecare duminica o activitate cu subiect religios, in care sa invatam ceva interesant. 
Astazi am vorbit despre facerea lumii, mai precis- despre ce a creat Dumnezeu in fiecare zi din cele sapte.Initial am vrut sa folosesc Biblia copiilor care se vede in imagini, dar textul nu mi s-a parut prea clar, asa ca pana la urma am citit din Sf. Scriptura, unde spune exact ce s-a intamplat .

dulce casa blog
 
Am  colorat si  decupat 7 cerculete , fiecare reprezentand una din zilele facerii, si ceea ce a creat Dumnezeu in ziua respectiva. La urma le-am laminat, si le-am prins una de alta cu o sforicica. Ne-a placut ce a iesit, si am petrecut un timp frumos impreuna.

dulce casa blog

 Duminica viitoare vrem sa lucram ceva legat de povestea  caderii  in pacat. Am gasit aici- https://www.dltk-kids.com/bible/genesis/chapter2-index.htm  
mai multe activitati interesante.
 Nu sunt prea multumita de Biblia pentru copii pe care o avem.Voi ce folositi, imi puteti recomanda ceva?Va multumesc anticipat :).

Irina

Viata este fericire

Cinstiti zilele Mele de odihna, ca sa fie semn între Mine si voi, ca sa stiţi ca Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.

(Iezechiel 20:20 )


„Viata este fericire. Aceste cuvinte pot fi ciudate.Cum se poate viata numi fericire, daca in ea, la orice pas, se intalnesc nereusite, ruinari si suparari.Cate amaraciuni indura oamenii!Viata, spun oamenii, este munca, si adesea este munca nerecunoscuta; cum poate sa fie aici fericire?Viata devine fericire pentru noi atunci cand invatam sa implinim poruncile lui Hristos si sa-L iubim pe Hristos.Atunci vom trai cu bucurie, vom indura cu bucurie necazurile care se ivesc, iar inainteanoastra va straluci cu lumina Soarele Dreptatii- Domnul , spre Care noi nazuim.Toate poruncile evanghelice  incep cu cuvantul „Fericiti...”: „Fericiti cei blanzi”...,„ Fericiti cei milostivi”..., „Fericiti facatorii de pace”...(Mt.5, 5-7-9).De aici reiese adevarul ca implinirea poruncilor le aduce oamenilor cea mai mare fericire.” 

( din „Staretul Varsanufie de la Optina”, ed. Bunavestire )

Va doresc o duminica placuta!
Irina