sâmbătă, iulie 09, 2016

Trebuie sa ne facem partea noastra

Toata predica mi-a placut, daca aveti timp poate o ascultati. Mai jos sunt cateva idei de la final :

,,A-ţi dori foarte mult ceva de la Dumnezeu, şi a începe să te justifici în faţa Lui, că nu poţi face nimic: "Doamne, dar mă pui pe mine la cazne?
Dacă vrei, poţi să îmi împlineşti ceva, doar pocnind din degete..
Sau fă ca magicianul, să dai din baghetă, şi să se împlinească!
Dar să mă implici pe mine, într-o muncă din asta personală.. !?!
Mai scuteşte-mă! Adică nu ţii cont de "Mersul Societăţii"?
Lumea este grăbită, este stresată, are super-probleme.. Este Secolul Vitezei!
Tu vii cu mărunţişuri din astea să mă ţii pe mine flămând şi să citesc din Psaltire?
Dar ce? Nu mai poţi asculta pe sătul?"
Aceasta este mentalitatea Omului Modern!

Merită sau nu merită să te implici într-o problemă pentru cineava?
Indiferent cine este! De ce? Pentru că te pui tu chezaş la Dumnezeu! Tu chiar îl rogi să-l ajute, dar ăla nu ştie să zică un: "MULŢUMESC!". Şi nespunând, Dumnezeu primeşte hula din partea lui!
Este un act de mârlănie şi de necredinţă!
Nu Preotul! Preotul nu poate să facă nimic! El este simplu slujitor care implică cererea ta, în Puterea Sfintei Liturghii! Dar tu ca om, trebuie să citeşti acasă un Paraclis la Maica Domnului, să aprinzi o lumânare, să dai o pâine la un sărac... să dai 5 lei la un amărât!
Deci când te duci să ceri ceva de la Dumnezeu, şi Evanghelia spune exact acelaşi lucru: "De aceea vă zic vouă: Toate câte cereţi, rugându-vă, să credeţi că le-aţi primit şi le veţi avea..."(Marcu 11:24) "Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să-I cereţi voi" (Mat. 6:8). Rugăciunile voastre nu-l informează pe Dumnezeu despre situaţia în care vă aflaţi. El cunoaste toate nevoile voastre mai înainte ca macăr voi să-l rugaţi. Însă rugăciunile voastre deschid uşa şi-i îngăduie lui Dumnezeu să facă acele lucruri pe care dorea să le facă, dar nu încălcând propria voastră voinţă liberă.
din predica parintelui Calistrat : Vindecarea slabanogului din Capernaum - 27 03 2016

Jurnalul de azi {8/2016}


 

adus in blogosfera de Corcodusa

PENTRU ASTAZI...  
sambata, 9 iulie 2016

  ♥  AFARA...
e foarte placut.Canicula s-a domolit si e o placere sa stai la aer.

MA GANDESC...
la acest articol pe care l-am citit la Anca zilele trecute.Mor blogurile?nu stiu ce sa zic, al meu saracul e plin de praf si de panze de paianjen.Nu-mi propun sa-l ,,resuscitez", sa scriu de n ori pe saptamana...mai bine las lucrurile sa curga de la sine.Cred ca o sa sterg pagina de facebook a blogului, parca era mai bine alta data, fara :) .Am devenit melancolica si mi-am amintit de primul blog pe care l-am citit  si care m-a inspirat sa-l incep pe-al meu...ce rau mi-a parut cand autoarea l-a sters :((.


SUNT RECUNOSCATOARE...
pentru toti cei care au mai deschis blogul meu in ultimele luni si mi-au lasat o vorba, sau poate doar s-au gandit la mine, fiind in trecere pe aici.


DIN BUCATARIE...
  aseara am copt vinete si le-am curatat, ma asteapta sa le pregatesc. Parca m-am plictisit de vesnica salata de vinete, as manca ceva nou, dar n-am gasit nici o reteta interesanta.

CE MAI MESTERESC/CREEZ...
cu chiu cu vai am mai lucrat putin la sal.As vrea sa-l termin, dar nu ma urnesc :)). In schimb m-a apucat iar febra iei :)), am gasit un material mai cusubil fata de ingrozitor de maruntul in topit.Mi-am ales modelul si deocamdata probez, sa vad cum iese.


CITESC...
  un indrumar pentru predarea abecedarului, publicat in 1976. O carte extraordinara, in care se explica detaliat substratul psihologic si psihopedagogic al fiecarei pagini din carte. De ce acele exercitii si nu altfel, de ce o imagine simpla, centrala, si nu un amalgam de imagini si culori , cum e acum, de te doare capul cand deschizi un manual.N-as vrea sa devin melancolica referitor la epoca comunista, dar nu pot sa nu gandesc ca atunci, in invatamant,  lucrurile se faceau cu cap, aveau o linie si se urmareau niste obiective, nu era un talmes-balmes  ca acum.
  IMI DORESC...
sa fac o plimbare pe camp, anul asta e multa floarea soarelui in jurul nostru :)AM INVATAT ...
ca ziua are, din pacate (sau din  fericire, nu stiu) doar 24 de ore. Oricat mi-as dori, nu pot sa fac prea multe lucruri. De aceea trebuie sa ma concentrez pe cateva obiective, care sunt foarte importante, iar restul...printre picaturi.


 IN CASA...
ca de obicei, sunt multe lucruri de facut.


UN CITAT PREFERAT PENTRU AZI...


      Experienta e cel mai dur profesor. Iti da intai testul, si apoi iti preda  lectia.
IERI...
treburi in casa.
  
IMI PLAC...
oamenii cu bun simt.

 O FOTOGRAFIE*MAI MULTE :)  DE SAPTAMANA ASTA...
 nici fotografii n-am prea facut in ultima vreme, pe obiectivul aparatului e un strat gros de praf. Acum il sterg :))