duminică, noiembrie 14, 2021

Blogonoiembrie 2021, ziua 13

13 noiembrie, sambata

pinterest.com  



 Nu, n-am facut placinta cu dovleac ieri, desi am dovleacul cumparat , dar mi-a placut imaginea :))

Ieri am facut curatenie, am tricotat un pic, apoi am iesit in oras sa fac niste cumparaturi.

Sunt foarte multumita de ceaiurile de la Dacia Plant, asa ca am mai luat de urzica si de coada soricelului.Le-am amestecat cu celelalte si a iesit un ceai foarte aromat.

Chiar nu prea am ce sa povestesc despre ziua de sambata, uneori e foarte dificil sa surprinzi extraordinarul din banal, trebuie sa ai un anume talent pentru asta, nu stiu daca eu il detin :).

Dar o postare zilnica pe blog e o provocare pe care as vrea sa o duc la capat, fiindca simt ca imi face bine.Nu stiu voi, dar eu am ajuns sa detest fb, e absolut toxic, imi era dor de articolele  de pe bloguri, pe care le citesc  in tihna la o cafea.E alt ritm. De asta nici nu mai am pagina personala, doar pe cea a blogului, si ma straduiesc sa reduc la maxim interactiunea cu fb..

Voi ce preferati, blogurile fb, instagram?


15 comentarii:

  1. Am renuntat la facebook...sunt dependenta doar de dulce casa si marea vietii🥰multumesc pt timpul ce ni.l dedicati.bucurii

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi plac blogurile. Sunt câteva pe care le citesc regulat. Mi-am şters Facebook şi Instagram de pe telefon, ajungeam imediat să dau scroll aiurea. Intru numai când pornesc laptopul, iar asta nu se întâmplă foarte des. Telefonul este mereu la îndemână şi cazi uşor în capcană. O să îmi fac o listă cu ce/pe cine urmăresc, voi intra strict pentru paginile/blogurile respective. Ăsta este planul, acum...să vedem :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este, pe telefon accesul e mai usor si nici nu stii cand se duce timpul.La mine si calculatorul e deschis aproape mereu, ca lucrez pe el pentru serviciu, scriu pe blog :)), samd.

      Ștergere
  3. Și pentru mine este destul de provocator sa scriu zilnic. Dar e un exercițiu bun.
    Eu nu am Instagram, urmăresc câteva canale YouTube și câteva bloguri. Nu sunt atrasa de Facebook, dar îl deschid zilnic, poate de 1-2 ori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. instagramul mi se pare mult mai educativ si mai linistit decat fb, dar probabil depinde si de ce canale urmaresti.
      ma bucur ca scrii zilnic, te urmaresc cu drag 😘

      Ștergere
  4. Inca sunt partial dependenta de FB. Nu renunt din cauza unor comunitati, in general de profesori, cu care vreau sa raman in contact. Dar as prefera blogurile si mi-e dor de forumuri. Acolo imi placea ca se crea o mica familie si altfel parca discutam pe diverse teme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stiu ce zici, mi-a fost foarte greu sa imi sterg contul personal, ca eram in diverse grupuri, urmaream tot felul de pagini, plus pe cele ale apropiatilor, colegi, fosti colegi, etc. Primele 2 saptamani au fost foarte grele :)), dar acum ma simt foparte libera.Parca imi crea si obligatii,ca vedeai ce a scris x, y, parca te simtei prost sa nu spui ceva.
      da, pe bloguri si pe forumuri parca altfel se creeaza comunicarea

      Ștergere
  5. si eu am un fel de repulsie pentru fb de la un timp, nu numai ca imi pierdeam timpul pe retelele de socializare, dar imi si dadeau o stare proasta. Deci nu sunt singura :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Fiecare zi are ceva extraordinar doar ca uneori e mai greu sa "ii punem nume" iar alteori am impresia ca isi pierde farmecul daca il pun in cuvinte...
    Blogurile au alt farmec, alta incarcatura emotionala. Sunt ca un vin vechi care are nevoie de atmosfera pentru a fi savurat. Si trebuie sa fii cunoscator. Pe cand platformele de socializare sunt ca un suc la dozator...

    RăspundețiȘtergere
  7. La Facebook am renuntat complet acum 3 ani si ceva, atunci cand am simtit ca incepuse sa ma afecteze destul de mult. Am mai avut si anterior tentative sa renunt (am sters de doua ori contul in trecut, dar am revenit dupa o vreme). A treia oara a fost definitiv si n-am mai simtit nevoia sa revin, ci m-am simtit eliberata. Pentru mine a contat atunci si faptul ca abia devenisem mama si treceam printr-o perioada dificila in care traiam intens atat bucuria, cat si panica.
    Aveam nevoie de liniste si de oameni adevarati din viata reala adevarata.
    Nu-mi mai puteam permite sa ma imprastii si sa pun suflet pe facebook unde oamenii nu ma cunosteau cu adevarat si nici eu pe ei.
    Instagram n-am avut. De fapt, nu, am facut cont acum 2-3 ani ca sa vad cum este, apoi intrand acolo am realizat ca ma inhamam tot la o retea sociala, tot intr-un iures in care stiu ca eu as fi fost tentata sa caut aprobare si acceptare in momentele mele de gol sufletesc; si am sters contul.
    Iar bloguri ... acum 10 ani citeam destul de multe si eram destul de ancorata, puneam suflet, ma bucuram sau ma intristam, in functie de articolul citit. Tineam la persoanele pe care le citeam frecvent. Din cand in cand eram contrariata de lucruri - pentru ca noi pe internet nu putem sa ne cunoastem bine, ci doar facem presupuneri despre cei pe care-i citim.
    Acum am ramas cu putine bloguri, mai sunt doar cateva, dar intru tot mai rar.
    Blogurile au un farmec aparte, ne introduc altfel in viata omului, intr-un mod mai personal, mai autentic. Intr-un fel simti ca pe blog ai un prieten chiar si atunci cand in viata reala nu ai.
    Dar situatia actuala din lume si, implicit, din tara noastra, m-a schimbat, acum am nevoie mai mult ca oricand ca oamenii cu care comunic sa ma cunoasca in realitate si sa fie asemenea mie (in conceptii si principii de viata, nu altceva) pentru a rezista sufleteste, pentru a avea ancore, pentru a ajuta si a fi ajutat, pentru o autenticitate si simplitate in fapte in timpul care ne-a fost dat.
    Am filozofat prea mult pentru un om care spune ca s-a cam lasat de viata pe Internet :) Dar asta este, am nimerit acum, aici si am zis.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si mie imi plac tare mult blogurile, imi pare asa de rau cand vad ca mai dispare cate unul! Si am unele pe care le urmaresc deja de aproape 15 ani, sunt oameni pe care simt ca ii cunosc personal (desi stiu ca fiecare posteaza ce vrea si cat vrea din viata lui). Instagram mi se pare foarte relaxant, nu vad deloc din toxicitatea altor retele sociale acolo (dar pe de alta parte eu urmaresc doar conturi de caligrafie, crafts si pufosenii, nu influenceri :)) Iar in Facebook stau frumos in bula mea, urmaresc pe cine ma intereseaza si unfollow foarte mult persoanele ale caror postari imi fac mai mult rau decat bine.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.