duminică, ianuarie 06, 2008

Biscuiti cu fulgi de cereale

Toata lumea stie cat de importante sunt cerealele integrale in alimentatie, dar adeseori, in special din comoditate, nu le consumam, iar copiii nu le gasesc totdeauna atragatoare.

O solutie buna este sa le folosim ca ingrediente
pentru biscuiti. Am mancat pentru prima oara biscuiti cu fulgi de cereale acum cativa ani, si mi-au placut foarte mult, dar abia acum am aflat si reteta, de la Vi de pe forumul "lucru de mana" (Vi e o bucatareasa excelenta, si a fost asa buna sa impartaseasca din retetele si secretele ei culinare). Eu am modificat-o un pic, dar in orice caz, frumusetea acestei retete consta si in faptul ca permite bucataresei sa-si foloseasca creativitatea. Am folosit urmatoarele ingrediente:
  • un pachet de unt (200g) la temperatura camerei
  • 300g zahar
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 cani fulgi de cereale (amestec pentru micul dejun, cu fructe uscate)
  • 1 cana de nuci macinate(sau alune, migdale,etc.)
(puteti modifica reteta dupa gust, adaugand fulgi de nuca de cocos, cacao, scortisoara, cipsuri de ciocolata, fulgi de ovaz, sau de grau in loc de amestec de cereale, etc.)



 Cuptorul se incinge la 170 grade celsius.
  • mixam untul pana devine cremos.
  • se incorporeaza zaharul, apoi pe rand ouale
  • se adauga vanilia si praful de copt, apoi faina
  • punem nuca macinata, si amestecam, apoi adaugam cerealele, cate o cana, pe rand
  • se amesteca bine si se lasa 20 -30 de min., ca sa se inmoaie cerealele
  • pe tava captusita cu hartie de copt se pun cu o lingurita gramajoare (inalte, nu se turtesc), la distanta de cativa centimetri(se lasa la copt)
  • se dau 15-20 de minute la cuptor, si se scot pe un grilaj, sa se raceasca
  • se pastreaza in cutii de tabla pentru biscuiti, sau in pungi de plastic.
Sunt deliciosi alaturi de o cana de lapte cald cu inka, si foarte potriviti in pachetelul pentru scoala, sau pentru servici.

Irina