joi, iulie 24, 2008

Toate spre slava lui Dumnezeu sa le faceti..




Afara toarna cu galeata si m-as cuibusi la loc in pat sa mai dorm nitel, dar din pacate s-au dus vremurile alea cand ma puteam cuibusi dupa bunul plac . Fetele sunt deja in picioare- Ilinca decupeaza ceva si Teodora se miorlaie pe langa mine, strigand plangacios " mmmammma". Ma asteapta foarte multa treaba, dar o sa-mi beau intai cafeluta. De cateva saptamani mi-am iesit din rutina, si asta se cunoaste in toata casa, asa ca azi e zi de smotru.

Ma gandesc la cuvintele Sfantului Apostol Pavel:

"ori de mancati, ori de beti, ori altceva de faceti, toate spre slava lui Dumnezeu sa le faceti. "(1 Corinteni 10:31)

Toate lucrurile trebuie facute spre slava lui Dumnezeu. Sf. Teofilact al Bulgariei talcuieste astfel acest verset:


"cineva le face pe toate " spre slava lui Dumnezeu" cand nici nu-l vatama pe altul, smintindu-l, nici nu se vatama pe sine, facand lucrul pentru placerea oamenilor sau pentru vreo alta cugetare patimasa si lumeasca".

De ce ma ingrijesc de familie, de ce ma ocup de casa? ca sa ma simt eu bine, sau ca sa fiu laudata de altii? nu, caci cugetand asa ma voi va vatama- cate femei nu cad in depresie stand acasa, facand munci casnice care li se par fara rost?(mi s-a intamplat si mie de atatea ori). Dumnezeu mi-a incredintat familia si casa, ca sa le ingrijesc din dragoste pentru El, spre slava Lui. Cand suntem gospodine, si casa e pusa la punct, totul e in ordine, noi de fapt propvaduim cuvantul lui Dumnezeu, cum spune Sf. Ioan Gura de Aur: cand cele ale casei sunt bine intocmite, si cele duhovnicesti vor merge bine.


Va dati seama cat de importanta e munca noastra? Nu e o corvoada, nu e activitate fara sens si care nu ajuta pe nimeni. Orice farfurie spalata, orice rufa calcata, orice covor curatat, orice masa gustoasa vorbesc despre Dumnezeul nostru altora. Ajuta-ma, Doamne, sa am mereu aceasta perspectiva in minte!



Irina