duminică, iulie 27, 2008

Este pacat sa porti cercei?

Din raspunsurile Maicii Siluana:


"Vă rog să mă iertaţi că vă deranjez şi eu cu întrebări, dar aş vrea să mă lamuriţi în privinţa unui lucru: dacă este păcat să porţi cercei? (eu ştiu că da, dar foarte multă lume are, chiar şi cei care vin la biserică - sunt creştini ortodocşi).
Vă mulţumesc şi sper să îmi răspundeţi, dacă veţi avea timp... Vă doresc multă sănătate şi cele de folos pentru mântuire!

Draga mea Ancuţa,
Dacă aceşti cercei îi purtam ca să atragem atenţia, ca să ducem în ispită pe cineva, ca să ne etalăm luxul şi să-i umilim pe cei care nu au, este păcat. Dacă însă îi poartă cineva pentru că i s-au pus de când era copilă şi îi are de la nana ei de botez, în nici un caz Domnul nu îi numără acest păcat.

Fetiţa mea dragă, astăzi lumea e chinuită de păcate atât de îngrozitoare şi ucigătoare încât atunci când văd pe cineva în biserică şi, dacă are cercei, ba chiar în nas dacă îi are (deşi acest lucru mă doare, pentru că acolo e o durere ascunsă foarte mare) eu tot mă bucur. Mă bucur că e în Biserică şi că vine la Domnul. Şi mă întreb, şi te întreb Ancuţa mea, oare Dumnezeu nu se bucură? Oare Domnul care a murit pentru fiecare om nu se bucură? Dacă da, atunci să ne bucurăm şi noi şi să ne rugăm cu lacrimi să nu le socotească Domnul acest păcat! Şi vom avea mare bucurie!

Cu drag şi încredere,

M. Siluana"