marți, aprilie 10, 2012

Femeia din Pilde 31- intelepciune si inspiratie pentru fiecare zi (4)

Ea caută lână şi cânepă, şi lucrează voios cu mâna sa.

D.R. Knight : Young Woman Knitting


Am aflat pana acum ca, pentru a fi ca sotia inteleapta din Scriptura trebuie sa cautam a implini voia lui Dumnezeu, sa fim persoane de incredere, si sa ii facem intotdeauna numai bine sotului nostru.
Urmatoarea calitate pe care trebuie s-o dezvoltam in viata noastra, conform acestui model, e sa lucram cu voiosie, din toata inima si de buna voie. 
Ma gandesc ce usor ne este acum!mergem la magazin si cumparam ce avem nevoie, pe cand femeile de altadata trebuiau sa produca in gospodarie, sau sa caute de cumparat pe la altii materie prima cu care sa teasa panza pentru haine, stergare sau asternuturi. O munca destul de grea, pe care femeia din Pilde o face cu bucurie, fara sa se vaite, fara sa se planga!De cate ori nu ne plangem ca trebuie sa mergem la piata, sau in alta parte la cumparaturi?sau ca trebuie sa facem curatenie, mancare, ori sa spalam rufe?stiu sigur ca eu fac asta destul de des, de multe ori chiar fara sa-mi dau seama!

D. R. Knight :Women Washing Clothes

Versetul de mai sus ne invata in ce mod trebuie sa ne schimbam atitudinea cand vine vorba de munca fizica din gospodarie : sa lucram cu voiosie, cu drag, ca pentru Dumnezeu, nu ca pentru oameni. Fara sa ne plangem, fara sa ne vaicarim, fara sa ne victimizam, stiind ca  Domnului Hristos slujim ( Coloseni 3 : 24).
Cum va faceti treaba, cu voiosie sau cu lehamite? :)

Irina