luni, noiembrie 07, 2022

Blogonoiembrie 2022 : ziua 1

 


Anul trecut am preluat aceasta provocare de pe blogurile straineze, ca timp de o luna sa scriu zilnic aici.Aproape ca am reusit sa fiu constanta in postari, trag nadejde ca anul acesta sa fiu macar la fel de perseverenta. N-am inceput de pe 1 noiembrie, fiindca nu am vrut sa se suprapuna cu provocarea de octombrie, dar incep de azi, cu multa bucurie, ca 24 de zile nu sunt totusi putine ☺️ . Asa voi fi nevoita ca zilnic sa ies din zona de confort si sa fiu mult mai intentionala in actiunile zilnice.

Dupa cum stiti, lunile de toamna sunt preferatele mele, octombrie si noiembrie in special, desi in noiembrie, odata cu inceperea postului pentru Craciun, intram deja in perioada Sarbatorilor de iarna.

Provocarea va fi sub forma de mini-jurnal, cu urmatoarele rubrici : versetul zilei, vremea, gandurile zilei. Daca imi mai vin idei modific pe parcurs ☺️ .

VERSETUL ZILEI...DE AZI

Voi lăuda pe Domnul din toată inima mea, voi istorisi toate minunile Lui 

Voi face din Tine bucuria şi veselia mea, voi cânta Numele tău, Dumnezeule Preaînalt

Ps. 9 :1,2

Am reluat obiceiul meu de a transcrie versete din Sf. Scriptura, pe teme.Tema de luna aceasta este multumirea, recunostinta. Programul este acesta, daca doriti sa il folositi .


Eu folosesc Biblia in traducerea Cornilescu, dvs. puteti folosi orice Biblie doriti, desigur.In functie de traducerea utilizata  difera numerotarea Psalmilor, amanunte gasiti aici

VREMEA ... AZI

Anul acesta  au fost foarte putine zile reci si umede de toamna pe aici.A fost foarte cald pentru aceasta perioada, inclusiv zilele trecute au fost 26 de grade afara, iar de ploi nu mai spun, am si uitat cum arata 😁.Asta a mai taiat putin din farmecul anotimpului, in schimb a crescut farmecul facturilor, care sunt inca mici, fiindca nu a fost nevoie sa dam drumul la centrala pana acum. Avantaje si dezavantaje 😁Imi place sa ma uit in urma pe blog si sa vad cum a fost vremea in anii trecuti, in aceeasi perioada, asa vad si eu cum evolueaza schimbarile climatice  😁

GANDURILE ZILEI

Mottoul pentru aceasta luna este NO-VEMBER , adica luna in care as vrea  sa spun NU oamenilor, lucrurilor si locurilor care ma secatuiesc de energie si nu imi aduc bucurie.

In general ma feresc cat pot de oameni si situatii toxice, dar e bine sa-mi amintesc din cand in cand ca trebuie sa lucrez constient in sensul asta. 

Pe de alta parte, noiembrie e luna recunostintei, in care ne putem arata multumitori fata de tot ceea ce e bun si frumos in viata noastra, si nu numai.

Eu intentionez sa ma mai bucur de toamna saptamana aceasta si de pe 15 sa intru in atmosfera de Craciun 😁, sa decorez casa , sa fac liste de cadouri , sa ma gandesc la meniuri de sarbatori si la liste de cumparaturi, sa ma uit la filme siropoase , sa ascult colinde si sa tricotez lucruri minuscule si dragute ☺️.

Voi ce planuri aveti pentru noiembrie?