Am povestit aici cum am pus la fermentat oțetul de mere. Acum două zile l-am tras în sticle, în sfarșit e gata. Succes total - e parfumat, acru și de o plăcută culoare galben - aurie. Deja l-am folosit la salată.
După ce l-am pus în borcan, cam la vreo două săptămîni a început să fermenteze și l-am amestecat cu miere. La un moment dat a inceput să facă musculițe de oțet și l-am scos în balcon, că era plină bucătaria de gâzulițe Deși a stat în frig s-a format ciuperca de oțet și a inceput să se limpezească, semn că e gata. L-am turnat cu cu grijă într-un vas, astfel încât să nu se tulbure, și de acolo l-am pus în sticle, pe care o să le păstrez în cămară. Categoric voi face în toamnă o porție cel puțin dublă.
În cartea „Terapia naturală” de E. N. Ibrian am găsit două rețete pentru prepararea oțetului.
Irina