sâmbătă, decembrie 08, 2007

Hristos se naste!



Si fiindca tot a venit vorba de Nasterea Domnului, duminica trecuta i-am cumparat Ilincai o carte excelent ilustrata, si cu un text potrivit pentru varsta ei, despre acest eveniment. Cartea a aparut la editura "Predania". Noi am cumparat-o de la pangarul M-rii Radu Voda, a costat 14 ron, dar sigur se mai gaseste si in alta parte, ori probabil poate fi comandata direct la editura.





Irina

Tot despre Sf. Nicolae :)



A trecut si Sarbatoarea Sfantului Nicolae si ne apropiem cu pasi repezi de praznicul Nasterii Domnului.

Ilinca a fost foarte incantata de cadourile din ghetute . In asteptarea Mosului am citit impreuna viata Sfantului Nicolae , am colorat imagini ale Sfantului, si am invatat (partial ) un cantecel despre el.


Si fiindca mi-au placut tare mult cum arata prajiturelele de aici am incercat si eu sa fac.Din nefericire n-am forma pentru taiat, asa ca am improvizat . Intai am scos la imprimanta un model si l-am decupat. Apoi am facut un aluat de turta dulce (de post), am pus sablonul pe el si am taiat de jur imprejur cu cutitul.





Din pacate imi lua prea mult timp, asa ca am facut doar patru bucati sub forma de Sf. Nicolae- restul au fost stelute, braduti, inimioare. La urma le-am decorat cu glazura din zahar pudra. Ilinca a fost "pe baricade" , ca de obicei .



Nu mi-au iesit prea grozav, dar avand in vedere ca a fost prima oara cand am facut turta dulce, dar si prima oara cand am folosit forme de fursecuri, ma declar multumita de rezultat  :)




Irina