vineri, octombrie 28, 2011

Treburile gospodaresti iti dau dureri de cap?

Am gasit acest articol extrem de incurajator, in care m-am recunoscut :), si m-am gandit sa-l traduc, si sa-l impartasesc cu voi. 
Sper sa va fie de folos!Va doresc un sfarsit de saptamana placut!


 Cu totii avem zilele noastre proaste. Incep cam asa : te trezesti tarziu si nu ai chef sa faci nimic. Treburi obisnuite, cum ar fi spalatul vaselor, par asa greu de abordat, si nici nu vrei sa te gandesti la muntele de rufe care te striga de dincolo. Copiii te termina, si ai vrea sa fugi intr-un loc cu putina liniste. In loc sa-ti doresti din suflet sa fii o gospodina grozava, simti mai degraba ca treburile casei iti dau dureri de cap. Daca te afli in acest punct ai nevoie sa-ti reincarci bateriile si sa-ti recapeti perspectiva.

Hristos sau omul?

 Orice aţi face, lucraţi din toată inima, ca pentru Domnul şi nu ca pentru oameni,
 Bine ştiind că de la Domnul veţi primi răsplata moştenirii; căci Domnului Hristos slujiţi
(Coloseni 3:23,24)

Este foarte usor sa te descurajezi cand vine vorba de treburile gospodaresti, daca familia ta este motivatia pentru ceea ce faci. Cand ei fac dezordine, strica lucruri, se opun imbunatatirilor si creeaza haos, este usor sa te descurajezi si chiar sa ai  resentimente fata de ei. Dar daca te gandesti ca Hristos e cel pe care Il slujesti - asta pune lucrurile intr-o noua perspectiva. Cand te uiti la treburile zilei, sa le faci ca pentru Hristos, nu ca pentru oameni. Dumnezeu ti-a dat rolul de stapana a casei si pe Hristos Il slujesti atunci cand iti slujesti familia! E bine sa nu uiti niciodata asta. 


credit imagine


Odihnita sau obosita?

Veniţi la Mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi Eu vă voi odihni pe voi.
 Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi odihnă sufletelor voastre. 
Căci jugul Meu e bun şi povara Mea este uşoară. 
Matei 11:28-30
Oricand ma simt  epuizata si am nevoie de odihna  ma ajuta sa-i dau lui Hristos poverile mele.Cand ma rog pentru putere El imi daruieste din plin. Cand ma rog pentru rabdare  El ma sprijina. Cand am nevoie de odihna El mi-o ofera, fie printr-o schimbare de planuri, fie printr-o schimbare de atitudine. Viata poate sa te puna la pamant, dar Hristos e langa tine, gata sa-ti reincarce bateriile cand ai nevoie. Crede-L pe cuvant. Vei gasi la El odihna de care ai nevoie.

credit imagine

Ocupata sau coplesita?

...cele tinere să-şi iubească bărbaţii, să-şi iubească copiii,
Şi să fie cumpătate, curate, gospodine, bune, plecate bărbaţilor lor, ca să nu fie defăimat cuvântul lui Dumnezeu. 
(Tit 2:4,5)

Adesea cauza descurajarii mele  este proasta administrare a timpului. Petrec mult prea mult timp facand lucruri pe care ar trebui sa le fac dupa ce toate treburile gospodaresti sunt puse la punct. Si pe urma ma mir ca sunt asa de aglomerata.
Ia o pauza si gandeste-te  daca proasta administrare a timpului e motivul pentru care treburile casei te coplesesc. Daca raspunsul e da, atunci ai nevoie sa te ocupi de gospodarie intai. Poate parea ciudat la inceput, dar daca iti faci treaba atunci cand trebuie, vei avea o gramada de timp ca sa faci ceea ce iti place. Intotdeauna spun : „ Fa ce trebuie sa faci, atunci cand trebuie facut, si vei avea succes intotdeauna.”


credit imagine


Cu totii avem momentele noastre de cadere. Ca sa-ti revii, fii sigura ca privesti la Hristos, ca iti gasesti odihna in El, si ca esti ocupata cu treburile gospodaresti. Atunci, inima ta va fi plina de lumina, si vei umple caminul tau de dragostea Lui.

© 2002 – 2009 Blair Massey
Christian Lifestyle expert Blair Massey is devoted to helping Christian women around the world get their home, family and life organized. To get your home organized and start living the amazing life you were created by God to enjoy, sign up for her FREE newsletter now at www.christian-homemaking.com