luni, aprilie 16, 2012

Masa si meniul nostru de Pasti

Ca de obicei, si anul acesta de Pasti am avut o masa restransa, in familie. Ma bucur ca mi-am propus ceva simplu ca si meniu, fiindca in Sambata Mare am fost ocupati sa vizitam sectia de urgenta a spitalului de copii (nimic grav - Otilia a facut o infectie urinara- dar de unde sa iei medic de familie in sambata Pastelui?). Asa ca, din cauza de copil bolnav, timpul pentru pregatiri s-a redus simtitor.
Chiar si asa, am avut mancare suficienta :
 -un platou de antreuri (sunculita de casa, cascaval, chiftelute de pui)
- oua rosii
-bors de perisoare (pui), cu leustean si smantana
- porc cu ananas si garnitura de orez (reteta chinezeasca)
-salata de cruditati
-cremsnit(cremes)
-cozonac (cadou de la mama soacra)
-de baut - limonada (de casa) si vin
Am facut o cantitate care a ajuns exact doua zile, si nu a ramas nimic de aruncat.
Hi, stiu ca o reteta chinezeasca nu e ceva obisnuit pentru o masa traditionala romaneasca de sarbatori, dar cum friptura deja s-a banalizat, iar miel nu mancam, m-am gandit sa incerc ceva nou. Salata de cruditati nu se potriveste prea bine la mancarea chinezeasca, dar am vrut sa avem si ceva „verde” pe masa :).
Pentru ouale rosii am calculat cate 2 bucati de persoana, si trei de rezerva.
Am gatit totul sambata, cu exceptia mancarii chinezesti, pentru care doar am pregatit ingredientele si am „finisat-o”  duminica la pranz.
Cam asta a fost meniul nostru. Sper ca si voi ati avut o duminica frumoasa alaturi de cei dragi, si ca n-a trebuit sa va omorati cu zile ca sa pregatiti totul :)!

Va doresc o zi frumoasa in continuare!

Irina

Un verset pe saptamana - 16 din 52


amanunte aici
..........................
Buna dimineata si bine v-am regasit la inceput de saptamana!
Versetul biblic pe care doresc sa-l memorez saptamana aceasta este din Epistola catre Galateni a Sf. Apostol Pavel :

Să nu încetăm de a face binele, căci vom secera la timpul său, dacă nu ne vom lenevi. 
 Deci, dar, până când avem vreme, să facem binele către toţi, dar mai ales către cei de o credinţă cu noi.
Galateni 6:9,10 

Ati avut vreodata momente cand , dupa indelungi osteneli si lupte in facerea binelui, parca n-ati ajuns la nici un rezultat? Sau poate ati facut un bine si v-a fost rasplatit cu rau, cineva profitand de voi?Poate ati trait acel moment in care ati simtit pur si simplu ca ati obosit sa faceti bine, sa va purtati corect, sa incercati sa traiti dupa poruncile lui Hristos.Versetul de mai sus reprezinta o mare incurajare pentru astfel de momente de cadere sufleteasca!Cand simtim oboseala, sa ne gandim ca Domnul va rasplati efortul si bunavointa noastra, si merita sa ne continuam truda cu harul lui.

Va doresc o saptamana binecuvantata!daca participati la aceasta provocare, va rog lasati la comentarii versetul pe care doriti sa-l memorati, sau link catre blogul vostru, daca ati scris o postare pe aceasta tema.! daca doriti sa postati imagini, o puteti face pe pagina de facebook.

Irina