marți, februarie 21, 2023

Blog 365 #52


 

 

Provocare adusă în blogosferă de către Sandra -
Diary of a stay a home mum

 Azi a fost o zi calda, cu soare, dar cu vant foarte puternic.O zi excelenta pentru uscat rufe, asa ca am spalat vreo trei cosuri mari si le-am intins afara.E foarte bun uscatorul , iarna si in perioadele umede ma salveaza de multe ori, dar totusi nu se compara cu uscatul la vant si la soare :).

 Am mai facut una alta prin casa, apoi am lucrat la paturica, cu diverse  intreruperi inerente vietii de familie :). Sunt cu vreo 12 patratele in urma si intentionez sa recuperez una pe zi in urmatoarele doua saptamani.

Am intins paturica pe pat, sa vad dimensiunile, si Momo s-a asezat imediat pe ea, fiindca tine foarte cald, desi e subtire.


 Citesc zilnic Talcuiri din Sf,Scriptura pentru fiecare zi din an de Sf. Teofan Zavoratul.Pasajul de azi a fost din cartea profetului Ioil, capitolul 2

Poporul evreu trecea printr-o mare nenorocire in acel moment - o invazie nemaivazuta de lacuste distrusese absolut tot , nu mai era nimic de mancare, nici macar iarba pentru animale.Totul fusese pustiit.In acest context , profetul cheama poporul la pocainta din inima, la intoarcere catre Dumnezeu, ca sa fie ascultati si binecuvantati de catre El.
Ce am inteles eu, pentru mine :
Imi place cat de frumos este evidentiata bunatatea si indurarea lui Dumnezeu.Promisiunile Lui sunt minunate pentru cei care se intorc catre El din toata inima.
Dumnezeu ne cheama la o pocainta din inima, nu de fatada.Nu trebuie sa ratam altora ca postim, ca ne ,,smerim,,.Dumnezeu asteapta de la noi sa constientizam relele facute, sa le regretam si sa luam decizii mai bune in viitor.Pocainta nu e revarsare emotionala dramatica, nu trebuie sa ne stoarcem lacrimi ca sa se vada cat de pocaiti suntem, ci sa avem in minte vorba aceea, ca s-o urmam  :,, te iert, dar nici tu sa nu mai faci".
 
 
Ce am scris pe blog in anii trecuti, la aceasi data:  
 
 
 
  
Va doresc o noapte cu pace!