vineri, noiembrie 12, 2021

Blogonoiembrie 2021, ziua 12

  12 noiembrie, vineri

favi.ro
 

 Azi dimineata, cand am plecat la serviciu, era foarte frig. Pe camp - o ceata groasa si parbrizul masinii inghetat bocna.Cand am ajuns in oras am intrat intr-un magazin sa-mi cumpar niste fructe si m-am trezit fredonand colinde in fata raftului cu ornamente de Craciun :)).

La pranz era mai insorita situatia, dar mi-a intrat Craciunul in cap :)). Luni incepe si postul, asa ca mi-am pus un play list de colinde si am inceput sa rasfoiesc www.FAVI.ro, unul din siturile mele preferate in materie de mobila si decoratiuni. Azi ma bantuie spiritul Craciunului  :)).

Imi place mult perioada asta de asteptare si de pregatire a Sarbatorilor, in special a celor de iarna, care sunt asa de frumoase si de luminoase!

Nu vreau sa incarc prea mult casa cu decoratiuni.Voi pune accentul pe luminite si pe masa de sarbatori.Sper sa ma tina entuziasmul :)) si sa pregatesc o masa in stil clasic, cu aperitive facute in casa si cu mai multe feluri de prajituri. Am o carticica din copilaria mea comunista : ,,Invitatie la Revelion" - pe care o citeam de fiecare data de Sarbatori, si ma gandeam ca mi-ar place mult sa aplic ce scrie in ea, dar nu aveam cu ce,ca nu se gaseau de nici unele. Pe vremea aceea citeam cartile de bucate ca pe romane :)).


Revenind la decoratiuni, ma gandesc la o paleta de culori calde, asemanatoare celei de toamna  : ).Inca nu sunt pregatita psihic sa trec la culori reci :))

Pe usa de la intrare voi pune o coronita cu bobite rosii, ceva in genul acesta, simpla, dar de efect.

favi.ro

As vrea multe luminite la ferestre 

Iluminat de Crăciun la ferestre 1,2 x 1,2 m, conectabil, stele
favi.ro

Pe langa icoana Nasterii Domnului, pe care o scot in fiecare an la inceputul postului, voi pune si o scena cu Nasterea Domnului, am ceva asemanator cu aceasta :

favi.ro

  Pe masa din bucatarie voi avea traditionalele lumanari de advent , in imagine sunt cele de anul trecut :

dulcecasa.blogspot.ro   

Pe langa decoratiunile de Craciun as vrea sa facem si activitati dragute, cum ar fi biscuitii sub forma de Mos Nicolae, despre care am scris AICI, si, tot pe favi.ro la sectiunea Gatit si copt de Craciun am gasit un set de forme pentru copt cu scena Nasterii Domnului !Mi-au placut foarte mult, vreau sa le cumpar ca sa facem si noi :

favi.ro

Imi doresc sa nu lipseasca colindele,  cadourile din ghetute si de sub brad, aroma de portocale si de scortisoara, cartile frumos ilustrate , cu povesti de Craciun, bucuria si pacea din casa, familia, prietenii si frumoasele slujbe de Sarbatori.

Voi cum va ganditi sa aduceti in casa spiritul Craciunului?